poniedziałek, 22 lutego 2016

MwV

Bonjour!

Nasuwa się pewne pytanie; Co do cholery znaczy ta nazwa?! Już tłumacze;

Mam neeef serię pt Minted with Veronica. Pisze tutaj przepisy na słodycze ciasta, ciasteczka, babeczki itp! To pierwszy przepis

Miniciasto w białej czekoladzie:
 Czas przygotowania: około 60 min.
 4 porcje, 468 kcal każda
 stopień trudności: łatwe

Składniki:
- 70 g masła
 - 70 g cukru
 - 200 g gorzkiej czekolady
 - 3 jajka
 - 35 g mąki
 -70 g migdałów
 - masło do foremek (1/2 łyżki)
 -łyżka bułki tartej do foremek
 - 100 g (TABLICZKA) białej czekolady
 -200 ml kremówki
 - pomarańcza

Potrzebne narzędzia:

 -tarka,miska
 -mikser
 -młynek do kawy (?)
 -małe foremki żaroodporne
 -blaszka lub wyższa forma żaroodporna
 -garnek
 Przygotowanie:
 Tabliczkę gorzkiej czekolady zetrzyj na tarce, migdały dokładnie zmiel w młynku do kawy. Masło utrzyj z cukrem, a następnie dodaj żółtka, startą czekoladę, migdały i mąkę. Całość dobrze wymieszaj. Połącz z pianą *wcale nie ze mnom*ubitą z białek. Przygotuj 4 nieduże foremki żaroodporne - posmaruj je masłem, posyp bułką tartą albo mąką. Przełóż do nich masę. Wysoką blaszkę albo formę żaroodporną wypełnij do 1/4 wyskości wodą, wstaw foremki. Piecz w temp. 200°C przez 30 min. Wystudź i dopiero wtedy wyjmij ciasto na talerz. Kremówkę zagotuj, dodaj otartą skórę z pomarańczy i 3-4 łyżki soku z pomarańczy. Połamaną białą czekoladę zalej gorącą śmietaną. Następnie dokładnie wymieszaj, żeby uzyskać jednolity sos. Studź przez kilka minut, poten polej nim ciastka.






Ta daaa! Mam nadzieję że się podoba! Spadam!

'Sunny

PS. Od dziś jestem Sunny nie Pianka ;3


3 komentarze:

REGULAMIN KOMENTOWANIA

▶ Nie używaj wulgaryzmów.
▶ Jeśli chcesz wstawić link do swojej strony, najpierw wyraź opinię na temat posta.
▶ Swoje zdanie wyrażaj w sposób kulturalny.
▶ Nie wysyłaj linków do stron 18+ oraz do takich, na których mogą znajdować się wirusy.
▶ Nie spamuj.